Skogskollo för alla

Under två härliga dagar under sommarlovet får du chans att pröva på olika aktiviteter med skogen som tema. På programmet finns allt från att köra skogsmaskin till att skapa med material från skogen och självklart att leka, grilla och umgås med nya vänner! Du får också möta spännande människor och företag som arbetar med skogen på olika sätt.

Fler behövs inom skogsindustrin och vi tror på vikten av att introducera unga för skogen tidigt. Med Skogskollo vill vi finnas med och förändra bilden av skogsbranschen och visa att män och kvinnor har samma möjligheter inom skogssektorn såväl när det gäller utbildning som arbetsliv. Ett led i att förändra och föryngra skogssektorn är att arbeta med nästa generation och tanken är att flickorna och pojkarna som deltar ska få med sig kunskap om potentiella utbildningar och fortsatt karriär inom skogssektorn från kollot. Att öka intresset för skog hos barn och unga är viktigt då de är våra framtida medarbetare.

Skogstekniska klustret har varit projektägare sedan 2013 och varje år genomförs det Skogskollon i bred samverkan med en rad olika aktörer kopplade till Skogen i skolan.

Mer information om Skogskollo hittar du på www.skogskollo.se

Projektägare: Skogstekniska klustet

Samarbetspartners: Skogen i skolan, Mera skog Västerbotten, Liljaskolan, SCA, Skogsstyrelsen Västerbotten, Skogsstyrelsen Västernorrland, Dille Gård Naturbruksgymnasium, Burträsk Naturbruksgymnasium och Norra skog.

Finansiär: Privata medel från flera företag och organisationer

Resultat

Testbäddar

K Hedmans Maskintjänst - framtidens markberedare

+

Mer info kommer inom kort

Läs mer om företaget

Nordluft Automation - precisionsgödsling

+

Mer info kommer inom kort

Läs mer om företaget

Vimek - energieffektiviserad kranstyrning

+

Mer info kommer inom kort

Läs mer om företaget

Arboreal - precisionsskogsvård

+

Mer info kommer inom kort

Läs mer om företaget

Geoskills AB - Markbärighetsprognoser

+

Mer info kommer inom kort

Läs mer om företaget
Samarbetspartners: