Tillbaks till arkivet

Uppdateringar i fokus för Hultdins och Log Max på Skogsnolia

June 2, 2015

Hultdin System i monter 3019: Större produktutbud än någonsin.

sg360s_svets_frilagd

Hultdins SuperGrip SG är världens mest sålda skotargrip. Nu utökas utbudet av supergripar med jättegripen SG1200, konceptet förhandsvisas. Fett i stället för olja på sågkedjan gagnar både skogen och skördarföraren. Sågkedjeolja slungas ut i terrängen och kladdar ner maskinen. Hultdins kedjefettpump smörjer sågkedjan med biologiskt nedbrytbart fett. Det fäster bättre mellan kedja och svärd, dessutom blir förbrukningen blir betydligt mindre. Och den negativa miljöpåverkan reduceras med ca 90 %! Hultdins mobila terrängbro har fått en uppgraderad konstruktion med heltäckande slamfällor, också det en miljöförbättrande produkt. Temat för årets skotar-SM är minskade körskador. Det betyder nya moment och ett inslag i tävlingarna blir att köra på Hultdins terrängbro. Hultdin System är en av världens ledande tillverkare av komponenter till det mekaniserade skogsbruket. Utöver huvudprodukterna timmergripare och sågenheter omfattar det breda sortimentet bland annat även färgmärkningssystem för skördaraggregat och dämpsystem för mobil hydraulik i kranar, hjullastare och truckar, HDS, Hultdins Damping System.

Log Max i monter 4045: Ännu bättre skördaraggregat.

Log_Max_5000D

Nu finns den nya sågen Hultdins SuperCut 30 cc tillgänglig för skördaraggregaten Log Max 5000, 6000 och 7000. Ombyggnad av nuvarande SuperCut-sågar till den nya större versionen är också möjligt. Med andra ord: Högeffektiva aggregat som klarar av alla sorters jobb från gallring till grov skog. Nya Hultdins SuperCut 30 cc med sågmotor från Parker ger ett högre vridmoment och bättre effektivitet. Motorn är direkt optimerad för sågapplikationer med bland annat Power Boost som ger upp till 5 kW extra kraft och en ventilskiva optimerad för höga varvtal. Som övriga SuperCut-modeller har även denna fördelar som en helt inbyggd svärdutmatning utan exponerad kolvstång, automatiskt kedjesträckning och smörj- och sträckoljekanaler genom sågen vilket eliminerar slangar i såglådan. Log Max skördaraggregat är designade för att kunna monteras på alla sorters bärare. Låg vikt är extra viktigt vid montage på hjulburna bärare. Log Max har ett av marknadens bästa förhållande mellan dragkraft och vikt.

Skogsnolia är sedan 1984 en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige med drygt 200 utställare och 14 000 besökare. 2015 års Skogsnolia arrangeras 11-13 juni i Hörnefors, tre mil söder om Umeå.