Tillbaks till arkivet

Största elhybridprojektet från Elforest Technologies

April 30, 2015
Tigonevent2015_Front_IMG_9801

Miljövänligare, tystare och kraftfullare utmärker den elhybriddrivna grävlastare som nu lanseras av Huddig AB i Hudiksvall. Elforest Technologies har utvecklat och levererat elhybridkomponenter och tjänster för den nya konceptmodellen.


Fullhybridteknologin, som kombinerar diesel- och eldrift, genererar och regenererar energi på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt i en entreprenadmaskin Elhybriddrivlinan gör det möjligt att utföra arbeten med tystare gång och mindre utsläpp och kan ge full effekt även med avstängd dieselmotor. Grävlastare med elhybridkomponenter från Elforest Technologies är därmed skonsammare för både omgivning och miljö.
–Vi är glada att Huddig kom till oss med visionen om att bygga en elhybriddriven grävlastare. Idag är vi mycket stolta över att vi varit med om att göra den visionen tekniskt möjlig, berättar Per-Anders Bjuggstam, vd för Elforest Technologies.

–Samarbetet med Elforest har fungerat mycket bra och har varit avgörande för projektets genomförande, säger Lars Lindahl, vd Huddig AB.

Elforest Technologies leverans omfattar ett kraftfullt generatorpaket monterad på dieselmotorn, elektriska hjulmotorer och batterier med det egenutvecklade trådlösa batteri-övervakningssystemet. Elforest har även deltagit i konstruktionsarbetet och utvecklingen av styrsystemet för integrationen av de nya komponenterna i Huddigs konceptmodell.

–För Elforest Technologies är samarbetet med Huddig mycket viktigt i vårt fortsatta arbete med att utveckla företaget, säger Per-Anders Bjuggstam. Efterfrågan av elhybridlösningar ökar från exempelvis gruv- och skogsindustrin. I vår prototypverkstad kan vi erbjuda möjligheten att förverkliga våra kunders idéer med både systemdesign och maskinkonstruktion.

Se videon om samarbetet mellan Elforest Technologies och Huddig:


Huddig utvecklar, tillverkar och säljer grävlastare till el-, järnvägs- och entreprenadbranschen. Märket HUDDIG har länge varit marknadsledande bland grävlastare på den svenska marknaden.