Tillbaks till arkivet

Stor tillströmning av deltagare till Skogens dag

December 14, 2016

img_8488
Maria Hedblom, vd Skogstekniska klustret, på Skogens dag förra året. Foto: Emma Johansson, Länsstyrelsen
-Programmet har uppmärksammats och vi har i dagsläget redan ett 80-tal anmälda. Aldrig har tidigare har så många deltagare anmält sig så här tidigt, säger Maria Hedblom. Hon tillägger att vill man delta är det nog bäst att skynda att anmäla sig.

Skogens hela värdekedja är temat för årets seminarium efter önskemål från fjolårets arrangemang. Mer tid för nätverkande och informella samtal utlovas också och som vanligt ett gediget program.

-2017 har vi åter glädjen att lyssna till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och hur arbetet med nationella skogsprogrammet framskrider men även möta Skogsindustriernas Carina Håkansson, Skogsstyrelsens GD Herman Sundqvist, Skogstekniska klustrets Pedro La Hera. Andra spännande föredrag är hur fler kvinnliga skogsägare kan ge grönare skog av Kerstin Westin Umeå Universitet men också hur regionens innovationssystem utvecklas. H.M. Konung Carl XVI Gustaf kommer också att delta under dagen, säger Maria.

I drygt 10 år har Skogstekniska klustret arrangerat Skogens dag under Västerbottensveckorna på Grand Hotel i Stockholm. Länsstyrelsen i Västerbotten, Sveriges lantbruksuniversitet och Umeå universitet medverkar också i år i arrangemanget för att ytterligare förstärka den stora kunskap och drivkraft som finns inom det skogliga området.

Vill du veta mer om programmet och se vilka som anmält sig hittills så gå in på http://www.skogensdag.se/