Tillbaks till arkivet

Skogskollo för tjejer på Skansen

June 1, 2017

– Skogskollo är ett sätt att visa upp möjligheterna som finns i skogsbranschen för unga tjejer. Det finns fortfarande en bild av att tjejer inte jobbar med skog och det vill vi bryta, säger Lena Jonsson, projektledare.


Kollot på Skansen går av stapeln den 9-11 augusti och vänder sig till tjejer som börjar årskurs 5 och 6 under hösten.
-Nu när vi är här på Skansen så passar vi på att lära känna de vilda djuren som finns i den svenska skogen ordentligt, säger Jens Djupa pedagog vid Skansen.
Utöver djuren i skogen kommer programmet att innehålla studiebesök för att se vad man kan göra av skogens produkter men också hur det går till när skogen skördas. Det blir också mycket lek och gemenskap under de tre dagar som kollot pågår och deltagarna kommer också att få träffa kvinnor som jobbar inom branschen.
-Allt fler unga växer upp i stora städer och det är viktigt för skogssektorns framtida rekrytering att vi också kan nå ut till de här ungdomarna för att visa vilken jätteintressant och viktig bransch som skogen är. Därför satsar vi nu på att genomföra ett Skogskollo för tjejer på Skansen, säger Lena Jonsson.
Skogstekniska klustret står som projektägare för Skogskollo för tjejer som genomförs i bred samverkan med bland andra Skogen i Skolan, Skansen, Skogsindustrierna, Sveaskog och SCA samt en massa andra aktörer.
Lite mer än 100 tjejer har chansen att vara med på Skogskollo i år som genomförs på flera platser i Sverige under sommaren. Mer information och anmälan finns på

Kontakt


Lena Jonsson, Skogstekniska klustret är övergripande projektledare, 070-3061540, lena.jonsson@skogstekniskaklustret.se

Anna Malmström, storstadsansvarig Skogen i Skolan, 08-412 15 60, anna.m@skogen.se