Tillbaks till arkivet

Skogens dag

February 12, 2016

IMG_8386
Sven-Erik Bucht, Landsbygdsminister. Foto: Emma Johansson, Länsstyrelsen
Skogens dag firade i år 10 år och 2016 års upplaga bjöd på ett brett program


Text och bild: Emma Johansson, Länsstyrelsen Västerbotten

Återigen träffades branschen för att ta del av innovationer, spetsforskning och mångårig erfarenhet i de skogliga frågorna.

–Det nya klimatavtalet innebär ett ambitiöst åtagande.Vi behöver ställa om till ett biobasserat samhälle. Skogen spelar här en viktig roll och kan bidra till att minska våra utsläpp. Allt som kan göras av olja kan göras av material från skogen. Vi i branschen måste visa ledarskap i den här frågan, sa landsbygdsminister Sven Erik Bucht som inledningstalade.

Ministern uppmärksammade också Västerbotten och det omfattande utvecklingsarbete som sker på många håll inom skogssektorn, till exempel inom områdena integration och jämställdhet.

– Jag är stolt över engagemanget som finns i Västerbotten, att det finns så många som vill utveckla sektorn, sa landsbygdsministern.

Läs mer om Skogens dag

Skogens dag

Skogens dag anordnas i Stockholm i anslutning till Västerbottensveckorna på Grand. Skogstekniska klustret arrangerar dagen och Länsstyrelsen i Västerbotten, Sveriges lantbruksuniversitet och Umeå universitet står bakom för att ytterligare förstärka kunskapen och drivkraften som finns inom området.