Tillbaks till arkivet

Ny vd till känt Umeåbolag

April 1, 2017

Rami Morssy, ny vd, vill sätta fokus på simuleringarna som nyckeln till affärsframgångar. På bilden syns Rami Morssy tillsammans med Anders Hansson, med VR-glasögon.Umeåföretaget Oryx Simulations har fått en ny vd – Rami Morssy.

– Vi ser positivt på framtiden, säger han.


Rami Morssy har varit med inom Oryx Simulations ända sedan han som student gjorde sitt examensarbete inom simuleringar i början av 2000-talet. Det ledde till en anställning hos Oryx och med åren blev han så småningom företagets utvecklingschef. Sedan ett par månader tillbaka är han nu vd för Oryx Simulations, ett företag vars simulatorer återfinns över hela världen.

Under de femton år som Rami Morssy funnits inom bolaget har konkurrensen inom simuleringar ökat kraftigt, inte minst på den globala marknaden.
– Det har hänt otroligt mycket marknadssidan. När vi började fick vi motivera varför man skulle ha en simulator. Idag måste vi motivera varför man ska ha just vår simulator, säger Rami Morssy.

Det som gör Rami Morssy optimistisk inför framtiden är den kompetens som finns inom företaget och ett allt mer tydligt fokus på att Oryx ska vara ett tjänsteföretag, inte en produktägare. Produktägandet skall ligga på maskintillverkaren, liksom de ordinarie maskinerna.
– Vår intäktsmodell ska vara att vi säljer tjänster till våra kunder som gör maskinerna. De tillverkar och säljer maskinerna, vi i vår tur levererar simuleringar som visar på maskinernas styrka, förklarar Rami Morssy.
Rami Morssy menar att Oryx här har gjort en resa. Företaget idag vill fokusera på att leverera simuleringar som en tjänst som maskintillverkarna kan använda.

VR-teknik kommer också allt mer.
– VR ger en mycket hög närvarokänsla. Det handlar om inlevelse genom hörsel och syn. Med realtidssimuleringar kan vi maximera upplevelsen. När det gäller den höga realismen har vi god hjälp av vårt systerbolag Algoryx och deras fysiksimuleringar.
– Så vi ser mycket positivt på framtiden. Inte minst för att vi har ett fantastiskt gäng med en enorm kompetens. Det är helt makalöst hur duktiga de är, säger Rami Morssy.