Tillbaks till arkivet

Komatsus maskiner får ny PC med fokus på snabbhet och driftsäkerhet

July 23, 2015
MaxiPC X40

Komatsu Forest lanserar en helt ny PC-modell, specialbyggd för miljön i skogsmaskiner. Det nya operativsystemet introduceras först i skördarprogrammet. Seriestarten sker den 1 september 2015.

 

MaxiPC X40 är en helt ny PC-modell som är anpassat till marknadens och skogsbrukets pågående övergång från Windows XP till nyare operativsystem. Modellen är byggd speciellt för den tuffa skogsmaskinsmiljön och har en hårdvara som klarar vibrationer och andra påfrestningar.
En stor nyhet i MaxiPC X40 är att hårddisken är av typen SSD. Fördelen med SSD jämfört med en traditionell hårddisk är att filöverföringen går betydligt snabbare, samtidigt som den är mer driftssäker och tålig. Det sistnämnda kommer sig av att disken inte innehåller några rörliga delar.
Uppstarten av datorn går mycket snabbare, likaså förar-/objektbyten samt utskrifter av rapporter. PC:n har också en nyutvecklad strömförsörjning och ett fläktlöst kylsystem som, tillsammans med den nya disken, ökar tillförlitligheten.
Virusskyddet är inbyggt och operativsystemet är användarvänligt genom att onödiga menyer och funktioner är dolda. Det finns möjlighet att utrusta pc:n med en 12 tums pekskärm i stilren design. Ett annat tillval är den mycket rymliga backup-disken för säkerhetskopiering.
Först att utrustas med det nya operativsystemet är Komatsu Forests skördarprogram, där seriestarten är 1 september 2015.