Tillbaks till arkivet

Komatsu skotare tar ledningen

January 23, 2015
ComfortRide_press~__H
Storskotaren Komatsu 895 med Comfort Ride.

Under 2014 sålde Komatsu Forest flest skotare och blev därmed nummer ett på skotarmarknaden i Sverige. Historiskt har John Deere haft den positionen, men under 2014 gick Komatsu om.


Komatsu skotare är i topp och står för en tredjedel av den svenska skotarmarknaden 2014. Under 2012-2013 genomförde Komatsu Forest sin hittills största skotarlansering med 5 nya modeller. Skotarprogrammet är ett resultat av hur företaget arbetar med produktutveckling. Det är långsiktiga, målmedvetna utvecklingsprojekt där kundernas åsikter väger tungt.

Förarkomfort är ett av Komatsu Forests viktiga fokus. För skotarna resulterade det bland annat i hyttdämpningen Komatsu Comfort Ride.

Ett annat viktigt fokus var att utveckla motorerna, vilket gav bränsleeffektiva motorer som tidigt klarat hårt ställda miljökrav.

–Det vi nu ser är resultatet av det långsiktiga arbetet som har gjorts med det nya skotarprogrammet där fokus har varit på kvalitet, produktivitet och förarkomfort. Skotarna är en stor succé i Sverige och över 90% av skotarna har varit utrustade med hyttdämpning, säger Peter Hasselryd, Komatsu Forests försäljningschef iSverige.