Tillbaks till arkivet

Komatsu Forest störst på skotare

May 20, 2015
skotarkart 2015

2014 tog Komatsu ledningen av skotarförsäljningen i Sverige. Under januari-april 2015 ligger Komatsu fortsatt i topp med 39,7% marknadsandelar enligt försäljningsstatistiken från Skotarkartan.se.


Peter Hasselryd, Komatsu Forests försäljningschef i Sverige, menar att skotarprogrammet som lanserades för något år sedan har fått mycket bra gensvar bland maskinförarna. Framförallt har den goda förarkomforten överträffat många kunders förväntningar. Komatsu Comfort Ride absorberar stötar och bromsar hyttrörelser vilket ökar förarkomforten avsevärt. Dessutom har skotarna även bevisat hög produktionskapacitet och låg bränsleförbrukning. Hasselryd fortsätter med att det även har visats ett mycket stort intresse för de nya skördarna som lanserades i oktober 2014 och som har varit ute på demoturné under vårvintern. Precis som med skotarna bygger produktutvecklingen av skördarna på input från kunderna.

–Nyckeln till framgång, som vi ser det, är just kombinationen av våra kunders input till vår produktutveckling tillsammans med vår kunskap om att tillverka skogsmaskiner av hög kvalitet, avslutar Hasselryd.