Tillbaks till arkivet

Indexators testvinnare på Bauma 2016

March 21, 2016
indexator bauma

Indexator Rotator Systems har med mer än 40 års erfarenhet i ryggen tagit fram ytterligare ett rotatorprogram, XR. Den nyutvecklade testvinnaren, som på kort tid väckt stort intresse inte minst inom entreprenadbranschen, ska nu visas på världens största entreprenadmässa, Bauma 2016 i München.


- Att delta på Bauma, som är världens största mässa för anläggningsmaskiner, är ett steg i rätt riktning för att nå ännu fler kunder inom entreprenadbranschen, säger Erik Svensson, Sälj- och marknadschef på Indexator. Vi har redan nu XR-kunder inom marknadssegment som är nya för Indexator vilket är mycket spännande. Bauma ger oss möjligheten att fortsätta utveckla vår försäljning av XR-rotatorerna till framförallt entreprenadbranschen, fortsätter Erik Svensson.

Förutom XR-rotatorerna har Indexator under 2015 lanserat en helt ny serie slangsvivlar, benämnd K100. K100 är en kostnadseffektiv slangsvivel som erbjuds i de på marknaden förekommande gränssnitten.

– Våra tuffa tester och omfattande fältprover har gett otroligt positiva resultat för både XR-rotatorerna och K100 svivlarna. I flera fall är båda produkterna testvinnare jämfört med konkurrenter och konkurrerande lösningar, berättar Erik. Våra konstruktörer är faktiskt lite extra stolta över ett par helt unika lösningar som gjort det möjligt att uppfylla, och i många fall till och med överträffa, våra kunders förväntningar.

Intresset för de nya produktprogrammen ökade stadigt under förra året och ytterligare uppsving gällande både K100 svivlarna och XR rotatorerna förväntas under 2016.

Produktnyhet från Vindeln


Indexator kommer under Bauma visa upp sitt breda svivel K100 program men stort fokus kommer ligga på XR-programmet där besökarna får en förhandstitt på den senaste modellen XR 300.

– Att lyfta fram Vindelnföretaget Indexator och visa upp våra nyheter och produktprogram på en så här välkänd och stor mässa i Europa kräver noga planering, berättar Camilla Waara, Marknadskoordinator på Indexator. Medarbetare på hela företaget har bidragit med sina kunskaper på olika sätt och därmed sett till att vi i april kan presentera en attraktiv monter på Bauma, avslutar Camilla Waara.

Mer information finns här