Tillbaks till arkivet

Indexator Rotator Systems på Skogsnolia: Lösningar för alla behov

June 4, 2015

Indexator Rotator Systems har världens största utbud av hydrauliska rotatorer och tillhörande utrustning som svängdämpare, länkar och slangsvivlar. Från stora, kraftfulla rotatorer för de mest krävande arbetsuppgifter till små, smidiga modeller för lättare arbeten.

XR500

 

Förutom sitt breda produktutbud visar Indexator upp en ny rotatorfamilj på Skogsnolia, XR. Indexator ställer ut i monter 3015. XR-programmet består av kompakta, kraftfulla och vällagrade rotatorer. Tack vare den välbeprövade vingmotorn har XR-rotatorer höga vridmoment, god följsamhet och välbalanserad inbromsningsförmåga. Den kompakta och robusta konstruktionen gör att rotatorna klarar båda tunga dynamiska och statiska laster, såväl plus- och minuslaster som sidolaster. Med stora kanaler klarar XR-rotatorer av att hantera höga oljeflöden för gripcylindrar, vilket garanterar hög produktivitet och totalekonomi.

Ännu bättre slangsvivlar och hydraulisk bromskontroll

K100svivel

Innovation och produktutveckling är naturliga delar av Indexators verksamhet. På Skogsnolia presenteras även en ny generation slangsvivlar som kallas K100. Med slangsvivlar installerade rör sig slangarna smidigt i många arbetstimmar. Svivlarna gör att hydraulslangens vridning helt elimineras. Livslängden ökar påtagligt, eftersom en vridning med så lite som 10 grader förkortar slangens livslängd med upp till 90 procent. Som ett led i vidareutvecklingen av Indexators MPB-system har ”Hydraulic Brake Control” (BC) lanserats. BC aktiverar bromsen då den gör nytta, men framförallt kopplas bromsen bort då den inte behövs. Nu finns det varianter av Indexators beprövade MPB-bromslänkar till skotare och lastbilar som har BC.

 

Skogsnolia är sedan 1984 en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige med drygt 200 utställare och 14 000 besökare. 2015 års Skogsnolia arrangeras 11-13 juni i Hörnefors, tre mil söder om Umeå.