Rekordmånga deltog i Jorden och skogen i stan

Postad: 15 Sep 2017, 15:38 | Författare: | Kategori: Nyhet | Tags: , , ,

Tre tjejer som provar på att tälja en ”släppkäpp” vid Skogen i skolans monter. Foto: Lena Jonsson

Närmare 2000 elever från 97 klasser deltog när arrangemanget Jorden och skogen i stan gick av stapeln 13 -14 september, vilket var rekord! Skogstekniska klustret var en bland många organisationer som drog sitt strå till stacken genom att hålla i en station tillsammans med Skogen i skolan.

-Vi vill ju att  unga ska få en  nyanserad och positiv bild av skogssektorn och därför känns det självklart att vi engagerar oss i Jorden och skogen i stan som når ut till väldigt många elever och lärare, säger Lena Jonsson, projektledare vid Skogstekniska klustret.  Av samma anledning anordnar Skogstekniska klustret varje år Skogskollo för tjejer http://www.skogskollo.se)

Skogssektorn visar upp sig i vid mening och vid den station som Lena medverkat i så har eleverna fått lära sig säker knivhantering och provat på att tälja.

-De får tälja vad de vill men vi tipsar dem om att tälja en släppkäpp (http://www.365slojd.se/projects/527-talj-en-slappkapp) eftersom det går relativt fort och blir något som man också kan leka med, säger Lena.

Täljstationen brukar var mycket uppskattad och få högt betyg vid utvärderingarna av eleverna och lärarna.

Jorden och skogen i stan vänder sig till årskurs 4-6 och i år så genomfördes arrangemanget för första gången vid Naturbruksgymnasiet Forslunda i Umeå. Arrangör är LRF Västerbotten.

RSS
Facebook
Twitter
LinkedIn